10 yritystä, jotka maksavat sinulle vain Internetin käytöstä

Nyt kysymys on - miten ansaitset yksilöinä rahaa verkossa sovelluskehityksen avulla? Mikä on hauskaa, koska äänikirjat voivat olla erittäin hyödyllisiä kirjoittajille. He auttavat tekemään artikkeleitaan ”popiksi” ja kiinnostamaan lukijoita. Joten AdThrive/Mediavine -sovelluksen CPM-arvo vaihtelee mainosten kapeudesta ja laadusta riippuen 5–30 dollaria/1000 sivun katselua kohden. Salaisuus tosiasiallisesti ansaita rahaa kokeilutarjouksilla on organisaatio. Kukaan ei tule maagisesti esiin kotiovellesi tarjoamalla sinulle upean keikan. Kun sinulla on taidot, on aika aloittaa työn löytäminen. Toiseksi sinun on luotava osia sisältöä (blogiviestit, videot jne.)

Toiset etsivät todella elämäntavan muutosta - työ- ja yksityiselämän tasapainottamisen helpottamiseksi tai hukkaan menevän työmatkan poistamiseksi. Jossain vaiheessa sinun on vain lopetettava kysymysten esittäminen ja tehtävä se. Voit ostaa ja myydä verkkosivustoja toivoessaan saavan tuloja tulevaisuudessa niiden käyttäjien liikenteen, nykyisten tulojen, verkkotunnuksen tai joidenkin muiden tekijöiden perusteella, jotka saattavat olla piilotettu käteislehmä, jota kaikki muut ovat unohtaneet. Lisäksi voit ansaita merkintöjä satunnaisista käteisnostoista jopa 10 000 dollarilla. Oletetaan, että haluat olla freelance-kirjoittaja. Voit myös markkinoida e-kirjaasi omalla verkkosivustollasi tai blogissasi, etenkin jos sivuston liikenne on hyvää. Kaikilla käyttämilläsi nimikkeillä aina siihen, kuinka tehokas kuvaus on vakuuttamassa potentiaalisia ostajia, tuotteesi on parempi kuin muut, ja jopa korkealaatuisten tuotevalokuvien kuvaamisella voi olla dramaattinen vaikutus myyntiin. Jaan kaiken, mitä olen oppinut viimeisen vuosikymmenen aikana, vetämällä omasta kokemuksestani ansaita jatkuvaa 20 000 dollaria kuukaudessa tai enemmän sivutuloja (päivätyöni puolella) verkkolähteistä, kuten tytäryhtiöistä, kursseista, freelancerista ja muita tapoja ansaita rahaa verkossa, joita tutkimme tässä oppaassa.

Se on helppo tapa säästää.

Ja rakennat samalla auktoriteettiasi. Jälleen kerran, jos sinulla on kokemusta tai taitoja luoda menestyviä sovelluksia, tämä saattaa olla jotain, jonka päätät työskennellä kokopäiväisen freelancerina. Jos saat liikennettä sivustoosi, koko maailma alkaa avautua sinulle. Videokurssi, jossa opetetaan katsojille tiettyä taitoa tai tietyn toiminnan suorittamista, saattaa hyvin kuulla yleisösi kanssa. Tämä on myös passiivinen hanke. Ryhdy äänentoistotaiteilijaksi. Ehkä oman podcastin luominen ei ole sinun juttusi, mutta rakastat ajatusta äänittää.

  • No, teknisesti ei täällä, mutta tietokoneellasi kotona.
  • Mutta kuinka paljon voit ansaita?

Valokuvaaja

Vaikka jotkut saattavat ajatella, että blogin perustaminen on vaivalloista työtä, kun ymmärrät tarkat toimenpiteet, jotka sinun on tehtävä, siitä tulee paljon helpompaa. Oletko koskaan miettinyt, kuinka suuret yritykset, kuten The Wall Street Journal, Time, Inc ja muut, seuraavat artikkeleitaan? Stokkete/Shutterstock. Esimerkiksi siirrettävät työkalut, kuten Housecall Pro, yhdistävät putkimiehet, LVI-asentajat, mattojen ja ikkunoiden puhdistusaineet, sähköasentajat ja tuholaistorjuntayritykset paikallisille asiakkaille ja avaavat uuden tulolähteen. Käytä korkealaatuista kameraa videoiden tallentamiseen; Kokeile erilaisia ​​tyylejä, muotoja ja muokkaustekniikoita, kunnes löydät pitoa saavan; Optimoi videonimikkeet, kuvaukset ja kuvat saadaksesi ihmiset napsauttamaan; Luo johdonmukainen videoiden julkaisuaikataulu, jotta seuraajat tietävät, milloin sinun odottaa sisältöäsi. Käyttäjätestaus-sivusto maksaa sinulle maksun verkkosivustojen arvioinnista. On olemassa verkkoympäristöjä, kuten Task Rabbit, Fiverr ja Thumbtack, joissa voit myydä taitosi korkeimmalle tarjoajalle ja tehdä rake käteisellä.

Se on molemmille osapuolille hyödyllinen voitto. Palkka vaihtelee työpaikasta riippuen, mutta yleensä saat vähintään 10 dollaria työtä kohti ja korvauksen kaikista tekemistäsi ostoksista. Kupongin arvosta riippuen siitä voi tulla aika hyvää rahaa. Hän ansaitsee vain pienen sivurahan tekemällä kohderyhmiä, mutta se maksaa lastenhoitajalle ja illalla satunnaisesti. Jos et ole varovainen, maksut mitätöivät voitot nopeasti. Leikkaus on yksi uudestaan ​​löydetyistä pakkomielleni. Palkkio on yleensä 10% verkkosivuston tai verkkotunnuksen myyntihinnasta. 51 laillista tapaa ansaita rahaa verkossa, haluatko tietää enemmän? Kun olet liittynyt sivustoon, voit asentaa ilmaisen sovelluksen.

Kannattavuus riippuu kahdesta tärkeästä asiasta: Tarvitsetko rahaa nyt? InboxDollars maksaa sinulle katsella videoita, hakea, tehdä ostoksia, ottaa tutkimuksia ja paljon muuta. Tarvitaan kaikenlaisia ​​taitoja, ja korvaukset voivat vaihdella välillä 10 dollaria tunnissa vähintään 100 dollariin. Jos tekisin blogia miesten treffailuvinkistä, voisin tehdä esimerkiksi seuraavat viestit: Hinnat keskimäärin 32 dollaria, 28 dollaria ja 26 dollaria tunnissa etäkirjoitusta, editointia ja oikolukua varten. En sano, että blogin kasvattaminen on helppoa millään tavalla, mutta bloggaaminen on todistettu tapa ansaita rahaa verkossa. Monet ystäväni ansaitsevat vähintään 2 000 dollaria kuukaudessa ja muut ansaitsevat paljon enemmän.

Säästät rahaa näiden kuponkien lisäksi, ja ansaitset myös noin 10 senttiä jokaisesta lunastamasi kuponkista!

Oikolukemat

Voit ansaita yli 200 dollaria kuukaudessa (ansiot vaihtelevat). Psst, jotkut näistä online-työpaikoista maksavat suuria dollareita. 78% B2C-yrityksistä riippuu markkinointikampanjoidensa käyttäjien luomasta sisällöstä, kuten ne videot. Jos itse opit ja pystyt tarjoamaan aitoa arvoa, voit silti ansaita omaa pääomaa. On suuri joukko riippumattomia yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka myyvät Amazonin kautta. Instagram voi olla loistava taiteilijoille, valokuvaajille ja houkutteleville ihmisille, jotka eivät ole ujoja. Onko tämä työ sinulle?

Mutta se ei tarkoita, että muilla verkko-persoonallisuuksilla ei olisi menestystä alustalla.

Yli 50?

Haluat sen olevan edullinen, mutta haluat myös varmistaa, että tytäryhtiöiden aikaa kannattaa mainostaa! Katso, mitä pankit maksavat alueellasi, tarkistamalla Fiona tänään. Yksi, jos et tiedä mitään tästä kapeasta, et tiedä kenelle kohdistaa ja miten mainostaa verkkotunnustasi. Taustasi ja koulutuksestasi riippuen saatat pystyä tarjoamaan palveluita yrityskonsulttina, wellness-valmentajana ja muina. Jos myyt taidetta ja myyt tavaroita hienosti 5 dollarilla, se on keikka. Niille teistä, jotka eivät tunne jäsensivustoja:

Käy vain sivustolla, kirjoita kirjan ISBN-numero, ja järjestelmä kertoo sinulle automaattisesti, kuinka paljon kirjasi on arvoinen ja mikä sivusto maksaa eniten. Niiden hinta voi vaihdella noin 2 000–6 000 dollaria, ja haluat parhaan, mitä sinulla on varaa. Tämä palvelu maksaa jäsenille käteisellä takaisin online-ostoksistaan ​​- ja joihinkin myymälöissä tapahtuviin ostoihin nyt. Työnantajat työskentelevät tyypillisesti kuukautta tai kaksi ennen kiireistä kausiaan, joten suunnittele eteenpäin saadaksesi palkanlaskennan. Mutta voit saada osittaisen omistajuuden blue chip -teoksista, joiden historia on arvostettu tasaisesti ajan myötä - ja tarjota vaihtoehdon osakemarkkinoiden heilahteluille. Vaikka se ei ole paljon rahaa, se on liian helppo sekoittaa. Tee markkinatutkimuksesi.

Aloita Blogi

Tietenkin, se ei alkaa niin. 3 ¢ menee Aliceen, 8. Voit tehdä sen Amazonin suorittaman (FBA) kautta. Ihmisille, jotka nauttivat puhelimesta puhumista, työskenteleminen kotoa puhelinkeskuksen edustajana on hyvä vaihtoehto ansaita vakaat tulot. Se on kaikki mitä tarvitset ansaitaksesi ylimääräistä rahaa toimittamalla ruokaa tai ihmisiä aina kun sinulla on vapaa-aikaa. Sinun on kuitenkin oltava varovainen, koska Internet on täynnä huijauksia ja pettymyksiä.

Hanki palkka kauppojen pienistä tehtävistä, esim. Hintojen tarkistamisesta

Nyt kun tiedät nichesi ja olet kirjautunut asiaan liittyviin tytäryritysohjelmiin, on aika rakentaa sivustoosi ja blogiisi liikenteen ohjaaminen. Mitään online-työtä ei ole tehty. Tässä on vinkkejä työn saamiseen: Ota hyviä kuvia. Kokoonpano toimii näin: On todennäköistä, että olet kuullut (ja jopa kokeillut) online-cashback-sivustoja, kuten esimerkiksi Ebates.

Jos sinulla on taito organisaatiolle, voit ansaita rahaa verkossa virtuaaliassistenttina, joka auttaa ihmisiä pitämään päivät kunnossa. Yksinkertaisella sovelluksella voit tulla Uber- tai Lyft-kuljettajaksi rullaamaan ihmisiä ympäri naapurustasi. Voit lunastaa nämä hikirahat Amazon-lahjakortteihin tai alennettuihin tuotteisiin. Lähes kaikkea verkkoa arvioidaan ja se sisältää hakukoneet itse. Voit tehdä sen itse eBayssa ja Amazonissa tai erikoissivustolla, kuten Decluttr. Ensimmäisenä vuonna, kun Jessican perhe johti Amazon FBA -liiketoimintaa yhdessä ja työskenteli yhteensä alle 20 tuntia viikossa, he ansaitsivat yli 100 000 dollaria voittoa! Oletko koskaan löytänyt tuotetta, jonka luulit voivan myydä voittoa varten?

Maksaa verkosta hakemisesta Kiinnostaako ansaita rahaa tekemällä jo verkossa tekemäsi? Sieltä ansaitset rahaa aina, kun joku ostaa tuotteen tai palvelun linkkisi kautta. ”Sanovat:“ Teen tuotteesta, joka tekee x, y ja z helpottaaksesi elämääsi. Etkö käytä autotallipaikkaa? Suunnittelet voi vaihdella verkkosivuilta infografikoihin ja Pinterest-kuviin ja kaikkeen muuhun kuviteltavissa olevaan. Toinen tapa ansaita rahaa kotoa on kirjoittaa verkossa. Minulla on täällä paljon perusteellisempi blogiteksti aiheesta - kuinka ansaita rahaa Fiverrillä - sinun tulisi ehdottomasti tarkistaa se!

Soita alueesi parempaan yritystoimistoon selvittääksesi, onko yritystä vastaan ​​tehty valituksia, ja tee online-haku yrityksen nimestä.

Voit tarkistaa koiran ulkoilutöitä ja lemmikkien hoitoa muilla sivustoilla, kuten Rover.

Kotona Toimivat Yritykset

Jos sinulla on omia lapsiasi - vielä parempi. Jos olet kotoisin englanninkielisestä maasta, sinulla on jo taidot menestyä. En liioittele, jos sanon, että jäsensivustot voivat olla pyhä graali nuorille yrittäjille. Tämä ei ole vain tärkeä kilpailija- ja tilaisuusanalyysi, vaan antaa myös kuvan siitä, kuinka kurssi voisi tai pitäisi näyttää ja tuntua. Tässä DollarSproutin artikkelissa on hienoja vinkkejä. Tämä tarkoittaa, että saatat olla myös hienoa leikkaamalla ja keräämällä kuponkeja.

Maksetut Arvostelut

Yleensä ihmiset saavat palkkaa 5–20 dollaria + 500 sanan sisällön kirjoittamisesta. Katso ympärillesi sivustoja, kirjaudu aluksi ilmaiseen pääsyyn ja ala sitten tehdä tarjouksia sinua kiinnostaville hankkeille. 4 tapaa ansaita rahaa verkossa vuonna 2019, ajattele kaikkia pieniä haittoja ja vaivoja, joihin olet juuri tottunut vuosien varrella, ja muista, että maksava vieras ei ehkä siedä näitä ongelmia yön yli. Mutta se voi lisätä ansaitsevaa palkkaa tai tehdä sinusta seuraavan Internet-miljonäärin. Joten sinun on tarjottava vakuuttava ehdotus.

Edellä mainitsimme jo niche-verkkokaupan luomisen, ja tämä lähestymistapa on samanlainen, mutta pääpaino on Amazon-alustan käyttämisessä. On olemassa muutama erityyppinen tutkimus, johon voi osallistua: Freelancing on loistava tapa käyttää kykyjäsi ansaita rahaa verkossa.

Tätä rahaa ei todellakaan anneta heidän bloginsa kautta, mutta suurin osa bloggaajista pitää tätä "blogi-tulona", koska heidän blogiyleisönsä toimi asiakkaina. Voit listata nämä tuotteet Amazonissa, eBayssa jne. Oletko koskaan käyttänyt mitään näistä sivustoista? Niin kauan kuin sähköpostiluettelosi on suuri, vuokraamalla sen, voit helposti nettouttaa satoja dollareita. Ihmiset rakastavat asioita, jotka tekevät heidän elämästään helpompaa ja parempaa. Sitten 6-kuvion mukainen tuotteiden luominen saattaa olla kurssi sinulle. Jos et kuitenkaan saavuta tavoitetta, mitään ei tapahdu. Getaroundin vuokratuotot kertyvät kuukausittain, ja ne maksetaan seuraavan kuukauden 15 päivään mennessä.

7 asioita Ihmiset, joilla on rahaa, älä koskaan osta

Se vaatii jonkin verran kurinalaisuutta. Amazon tarjoaa palvelun nimeltä Fulfillment by Amazon (FBA), joka voi olla erittäin hyödyllinen välimiesmyyjille tai muille, jotka myyvät omia tuotteitaan. Jos haluat rakentaa uutta uraa verkossa tai kokeilla pienyrityksen perustamista, ensimmäiset kymmenen tapaa, jotka juuri käyimme läpi, ovat eräitä parhaimmista, pitkäaikaisista peleistä, joilla ansaitaan rahaa verkossa. Vaikka tämä ei ole passiivista, tämäntyyppinen työ voi olla mitä haluat tehdä siitä, mukaan lukien sivutoimisto, kokopäiväinen keikka tai tulovirta jonkin muun maksamiseksi.

Tämä on loistava tapa oppia täydentäviä kiinteistöjä sijoittaen pienellä riskillä. Ajattele kaikkia pieniä haittoja ja vaivoja, joihin olet juuri tottunut vuosien varrella, ja muista, että maksava vieras ei ehkä siedä näitä ongelmia yön yli. On enemmän tapoja, joiden avulla voit ansaita ylimääräisiä tuloja työskentelemällä osa-aikaisesti.

  • Jotta voin ansaita 1 000 dollaria tässä kuussa sivustolta, minun on myytävä 1 paikka.
  • Ajat joka tapauksessa, ja tiedät, että auton pitäminen ja ajaminen maksaa aina rahaa.
  • Selvitä, kuinka paljon voit ansaita Airbnb-omaisuuden arvolaskurilla.
  • Harvat ihmiset työskentelevät saman työnantajan kanssa koko työuransa ajan.
  • Jos et tiedä miten osakemarkkinat toimivat, mutta haluat silti korkeimman mahdollisen tuoton, jonka voit mahdollisesti ansaita rahasi, tämä on täydellinen tapa aloittaa sijoittaminen.

Bloggaaminen

Jälleen kerran, tämä on yksi niistä hankkeista, jotka eivät ansaitse sinulle venekuormaa rahaa. Amazonin tarjoama Merch on toinen Amazonin tarjoama palvelu, jonka avulla voit ansaita rahaa verkossa ilman ensimmäisiä kustannuksia. Voit ottaa yhteyttä sivustoihin sähköpostitse markkinoidaksesi palveluitasi.

Konsulttina tai opettajana mentoroit ja autat oppilaitasi ratkaisemaan ongelmiaan. Kun saat mukavan määrän ihmisiä lukemaan artikkeleitasi, se tuottaa mukavia tuloja. Jos se on jotain, joka voidaan tehdä verkossa, on mahdollista, että voit osallistua kilpailuihin. Mainitsimme yllä verkkosivustojen kääntämistä.

Se on, että yleisimmät ideat on valittu paljon enemmän kuin muutama vuosi sitten. Sinusta tulee näiden yhteisöjen moderaattori, ja voi olla hauskaa ja kannustavaa nähdä aktiivinen yhteisö tuotteesi ympärillä. Mutta se on resurssi, jota voit käyttää vapaa-ajallasi tuottamaan pieniä tuloja verkossa. E-kirjojen kirjoittaminen vie paljon aikaa, tutkimusta ja energiaa, kun taas et voi myydä niitä kovin paljon. Tänään, palvelujen tarjoaminen tälle niche-väestölle ei ole vain tuottoisaa hanketta, mutta myös helppo tehtävä, koska on todennäköistä, että olette vain talossa istuttaessa, kun lapset nukkuvat. 20; Tammenterhot varaisivat sitten 80 senttiä sijoittamiseen.

Ota Online-kyselyjä

Käytä aikaa vierailla naapureissasi, vaikka vierailetkin vain yhden korttelin päivässä, ja kertoa heille uudesta yrityksestäsi. Voit auttaa heitä pysymään päivittäisessä paperityössä. Tässä on tarkempi kuvaus prosessista: Myyntihinta 99/kappale. Ei ole hullua järjestelmää, joka sinun täytyy oppia, tai mysteeriä, joka sinun on ratkaistava. Voit ansaita 7–21 dollaria tunnissa tai enemmän, jos aloitat oman yrityksen kirjoittamisen. Et ansaitse aluksi paljon, mutta rakentaessasi salkkuasi voit laajentua tuottoisampiin kirjoitustyyppeihin. Se on vain foorumi, jolla luovien ideoiden avulla ihmiset hakevat alustavaa rahoitusta.

Heitä on ensin mainostettava, annettava alkuperäistä ja arvokasta tietoa sekä interaktiivisia elementtejä, jotta yleisösi voi kysyä kysymyksiä ja olla kiinnostuneita aiheestasi. Jos myyt käytettyjä tavaroita, ole rehellinen jokaisesta lovista, naarmuista, virheistä jne. Vaikka tämä on todennäköisesti ulottumattomissa, ellet ole jo sitoutunut seuraamaan, saatat saada pääsyn joihinkin heidän muihin tarjouksiin. Löydä tärkein asia, jonka voit tehdä saadaksesi palkattuja kirjoitustöitä. Ikästäsi riippuen sinun pitäisi nettouttaa noin 7% vuodessa tasapainoisella salkulla.

Listaa vapaa makuuhuone Airbnb: llä

Tänään on historian paras aika tulla kirjoittajaksi. Ehkä haluat täydellisen hallinnan aikataulusi ja tulevaisuutesi suhteen. Kuluttajatiedot ovat heille arvokasta valuuttaa, ja he vastaavat vihreällä taajuudella aikasi. Saatat olla epätoivoinen töistä, mutta älä välttämättä hyppää mahdollisuuteen, joka kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Vaikka markkinat ovatkin jonkin verran uudet, ja ihmiset ovat vasta äskettäin alkaneet investoida tällä välineellä, markkinat kasvavat nopeasti. Sivuston mukaan ansaitset noin 16 dollaria tunnissa. Itse asiassa on olemassa lukuisia tyyppejä sivustoja, jotka ovat jäsenyyssivustoja get-go-palvelusta, ei blogia näkyvissä. Luodaanpa sitten näytteiden kirjoittamista, valokuvaussalkkua tai linkkejä työhösi, anna heille tarpeeksi esimerkkejä idean saamiseksi, mutta ei niin paljon, että he eivät edes tiedä mistä aloittaa.

Onko muita suosituksia? Miksi et siis vuokraa tilaa omalla paikallasi ja ansaita rahaa Airbnb-majoittajana? Maahantulon esteet ovat alhaiset, joten hyppää kyytiin ja muokkaa tulojasi. ESL: n opettamiseen verkossa tarvitset videopuheluohjelmiston. Tulosta kuponkeja Swagbucks- ja Saapuneet-dollareista!

Verkkosivuston jälleenmyynti antaa sinun ansaita rahaa omien asiakkaiden verkkosivustojen ylläpidolle. Nyt niille, jotka eivät välitä ylimääräisen mailin saavuttamisesta, jotkut näistä vaihtoehdoista voivat johtaa ansaitsemiseen, joka tosiasiallisesti ylittää sen, mikä teini voi ansaita työskentelemällä perinteisessä pikaruokatyössä. Ota nyt 30 sekuntia, niin saat 65% alennuksen verkkotunnuksesi rekisteröinnistä ja ylläpidosta Bluehostilla, joka on edullisin ja luotettavin blogin isännöintipalveluntarjoaja, jota olen vuosien varrella käyttänyt useilla verkkosivustoilla. Napsauta tätä tilataksesi.

Mitkä ovat parhaat robo-neuvonantajat Internetissä?

TeeSpringin kaltaiset palvelut helpottavat t-paitojen pudotuskuljetusyrityksen perustamista, koska ne hoitavat myynnin, tulostamisen ja lähetystoiminnan, ja sinä olet vastuussa vain suunnittelusta ja markkinoinnista. Älä lähetä roskapostia ystävillesi. Haluatko valokuvaustaitosi ja haluat ansaita siitä rahaa? Luo cPanel-pohjaisia ​​web-hosting-tilejä; Aseta mukautetut resurssirajoitukset (levytila, kaistanleveys ja vastaavat); Hallinnoi kaikkia tilejä kätevästi WHM: n avulla. Ihmiset käyvät jo verkkosivustossasi, koska he pitävät siitä, mistä kirjoitat ja kuinka kirjoitat. Myy suoraan sosiaalisen median alustojen, kuten Facebook, Instagram ja Pinterest, kautta.

Olen varma, että olet kuullut ihmisten ansaitsevan omaisuuden pelaamalla online-pelejä. Sinun on aloitettava B2B-konsultoinnilla ja aloitettava myynti yrityksille, ei ihmisille. Jos et halua puhua puhelimitse, voit kirjautua maksamaan vastaamaan ammatillisiin kysymyksiin JustAnswerissa. Voit ansaita noin 18 dollaria tunnissa plus bonukset ja kannustimet.

Sen sijaan katsokaa muita, jotka ovat kulkeneet tietä ja oppineet kovan tietä mitä tehdä - ja mitä ei tehdä. Tämä voi olla helppo tapa ansaita ylimääräistä rahaa verkossa ja hioa taitojasi käytettäväksi konsultointi- tai freelance-liiketoiminnassa. Yhtiö käsittelee rekisteröintiä jatkuvasti, jotta vältetään ylikylläisyys tietyillä markkinoilla. Parlay matematiikan, luonnontieteiden, vieraiden kielten tai testi-prep asiantuntemustasi tuottava sivu keikka tullessaan yksityinen ohjaaja. Voit itse tehdä päivittäistavaraostoksiasi alennussovelluksilla. Jotkut virtuaaliassistentit käsittelevät lähtötason tehtäviä, kuten tapaamisten tekemistä tai sähköpostiosoitteen seurantaa.